Skip to toolbar

Uploading Pictures

Home Forums Picture Gallery Member Photo Galleries Uploading Pictures

Viewing 25 posts - 1 through 25 (of 32 total)
  • Author
    Posts
  • #236121
    Paul Mossberg
    Keymaster

    @pmossberg

    Instructions have been posted several times. But questions continue to come in.

    So here is another attempt:

    In the text entry pane for a new thread, click the photo icon:

    If you are replying to an existing post, the photo icon does not appear in the quick reply box. You must first click the Full
    Reply Editor icon:  

    In the resulting window, you will see the photo icon in the toolbar.

    When you click the Photo Icon, you will be presented with a pop-up window titled ???Image
    Properties???

    Note that images must be jpg, jpeg, gif or png, and have a
    maximum file size of 1.0 MB

    If you have already uploaded files, they will be in the pane
    on the top left.

    To upload a new file, click the ???Choose File??? button.

    You will be presented with a Windows Explorer pop-up.

    Navigate to the file you want, highlight it, and click open.

    You will be returned to the Image Properties window, the
    location of your file will be noted.

    Click Upload.

    This will upload the file to your Photo Gallery, and also
    embed it in the post.

    Click OK to return to the new post or reply post.

    At this point, you may cancel the post. The file will remain
    in your gallery.

    Or of course, complete your post.

    If you want to embed a picture that is already stored
    online, without uploading the file to the TDReplica site, you may also use “img” tags. Between the tags, you paste the URL. Most picture storage
    sites, like Photobucket and flickr, have links to copy the code.

    An alternate to the above, if you are not in a thread and
    merely want to upload pictures for later use, you may click the Member Control
    Panel link, upper left, by the Gear symbol.

    On the Member Control Panel, click the File Manager tab.

    The File Explorer tab shows all previously uploaded files.
    Click the New Upload link, and follow a process similar to the above (navigate to
    a picture on your computer, select it and upload it).

    I hope this helps!

    PMOSSBERG2016-05-11 18:55:55

    Paul Mossberg
    Former Owner of a 1981 Classic Roadsters Ltd. Duchess (VW)
    2005 Intermeccanica Roadster

    If you own a TDr and are not in the Registry, please go to https://tdreplica.com/forums/topic/mg-td-replica-registry/ and register (you need to copy and paste the link)

    #268023
    Steve Struchen
    Participant

    @mustang_evets

    OK, thanks for the tutorial.

    How about one now on how to post pictures? 😀

    Seriously, this should be a great help. Thanks for taking the time to do this.

    #268024
    ricrx7
    Participant

    @ricrx7

    I keep getting “error inserting picture in current location”

    1986 British Coach Works Type 52 (Sammy)
    Chevy 2.8 V6, 5 speed

    #268025
    Paul Mossberg
    Keymaster

    @pmossberg

    Ric,

    Would you send me a private message or email me with more detail. To figure out what’s going wrong, I really need micro level detail of exactly what steps you followed at at which point it errored out.

    Maybe email would be better, you’d be able to include screen shots in an email.

    Paul Mossberg
    Former Owner of a 1981 Classic Roadsters Ltd. Duchess (VW)
    2005 Intermeccanica Roadster

    If you own a TDr and are not in the Registry, please go to https://tdreplica.com/forums/topic/mg-td-replica-registry/ and register (you need to copy and paste the link)

    #268026
    sreynolds
    Participant

    @sreynolds

    Paul, for its worth I tried the above procedure, but couldn’t get past the first step which is ..click on the Full Reply Editor icon. When I click on it I don’t get the window “Image Properties”, I just get another blank reply window. Is there any way to make the process simpler? I can post pics on other websites with a 1,2,3 process. 1. click on the reply window and write what you want and move the cursor to where you want to insert the pic in the post, 2. click on attachment icon or attach pic icon, 3. select the pic from my pic file by double clicking on it and it is inserted in the reply.

    Sam

    #268027
    Paul Mossberg
    Keymaster

    @pmossberg

    Sam,

    You missed a step. But rereading my initial post, I see why. I wasn’t clear. Thanks also to John (jebarry) who posted a clarification. I have edited the initial note. Hopefully it is clearer now.
    Here is what was unclear in the original post:

    The image upload icon does not appear in the quick reply box. 

    But the Full Reply editor does not take you the the Image Properties pop-up. You need to click the Full Reply Editor, and on the resulting screen, you will see the image upload icon. 

    PMOSSBERG2016-05-11 19:10:49

    Paul Mossberg
    Former Owner of a 1981 Classic Roadsters Ltd. Duchess (VW)
    2005 Intermeccanica Roadster

    If you own a TDr and are not in the Registry, please go to https://tdreplica.com/forums/topic/mg-td-replica-registry/ and register (you need to copy and paste the link)

    #268028
    Paul Mossberg
    Keymaster

    @pmossberg

    And one other comment to Sam…

    No. there is no way to make the process simpler. The WebWiz software is not ours. It is prepackaged forum software that the founder of this site chose to use.
    That said, we are looking a a complete refresh of the entire site. That work may include new forum software. True to my own word, when the time comes, I will be addressing that initiative in a new thread.

    Paul Mossberg
    Former Owner of a 1981 Classic Roadsters Ltd. Duchess (VW)
    2005 Intermeccanica Roadster

    If you own a TDr and are not in the Registry, please go to https://tdreplica.com/forums/topic/mg-td-replica-registry/ and register (you need to copy and paste the link)

    #268029
    sreynolds
    Participant

    @sreynolds

    Ok, got all the way to Upload ok, but when I click on OK, I get an error msg that it can’t insert image to reply/post.

    Sam

    #268030
    sreynolds
    Participant

    @sreynolds

    PS..I’ve always said I should hire out to SW companies as I am so not good at this stuff, I’ll come across some step that was missed/unclear or some other problem. I can safely say that I have never purchased any devise that had “plug and play” SW and not had to get their tech support people involved to get it to work. Now you know what you are dealing with……

    Sam

    #268031
    john barry
    Participant

    @jebarry

    “Ok, got all the way to Upload ok, but when I click on OK, I get an error msg that it can’t insert image to reply/post.”

    Sam & Ric – check  & make sure you  cursor is active in your comment box before you click ok 

    Cheers

    john

    ps

    “Is this  ok  Pmossberg??:P

    jebarry2016-05-11 22:21:19

    #268032
    Bob
    Participant

    @lrh

    Noticed my new notebook/tablet with Windows 10 and the Edge web browser has trouble like that too. Likewise for Emoticons.
    This site says…
    Error inserting object in current location.
    Only get that unless something is already written into this message box.
    test:
    And even so I still get that error first.
    Cry yet this emoticon is added without the error, except for into empty message box when it does error.
    Must be something about those popup windows. Hmmm. Checked again and failed to put picture at end of sentence, needed to be a new line instead (removed that one myself).
    #268033
    Paul Mossberg
    Keymaster

    @pmossberg

    I wish I could recreate this.

    John… 

    re: “check
     & make sure you  cursor is active in your comment box before you
    click ok “…

    Do you mean the comment area in the Image Properties box? I just tried again. Opened the Image Properties, navigated to a picture, and uploaded it without ever navigating to or clicking in the comment area.

    Do you have to do that to get a picture to load?

    Sam, are you sure your picture is smaller than 1mg?

    PMOSSBERG2016-05-12 10:14:14

    Paul Mossberg
    Former Owner of a 1981 Classic Roadsters Ltd. Duchess (VW)
    2005 Intermeccanica Roadster

    If you own a TDr and are not in the Registry, please go to https://tdreplica.com/forums/topic/mg-td-replica-registry/ and register (you need to copy and paste the link)

    #268034
    KentT
    Participant

    @kentt

    I consistently get the error message in Internet Explorer, but it does correctly upload and insert the picture any way.  I’ve just learned to ignore the message…

    Early FF TDr on 69 VW pan
    Slowly coming back from the ashes...

    #268035
    Paul Mossberg
    Keymaster

    @pmossberg

    Thanks Kent.

    Still don’t understand why some see that error, and others don’t. I’ve never seen it.

    Paul Mossberg
    Former Owner of a 1981 Classic Roadsters Ltd. Duchess (VW)
    2005 Intermeccanica Roadster

    If you own a TDr and are not in the Registry, please go to https://tdreplica.com/forums/topic/mg-td-replica-registry/ and register (you need to copy and paste the link)

    #268036
    billnparts
    Participant

    @billnparts

    I occasionally get that error pop up box also. I’ve learned to ignore it.

    Have I told you how much I hate Windiws10?

    Bill Ascheman
    Fiberfab Ford
    Modified 5.0, 5sp., 4:11
    Autocross & Hillclimb
    "Drive Happy"

    #268037
    Rich Kallenberger
    Participant

    @kall

    And that’s why it’s called a cursor. 😡

    #268038
    sreynolds
    Participant

    @sreynolds

    I guess I’m just not meant to post a pic. I was going to try it again, but had to search for the steering wheel thread I had responded to earlier, so entered the same info I had before in the adv search and got “no results found”(tried it this morning as well with same result)……same exact inputs I had used before, so go figure.

    Sam

    #268039
    john barry
    Participant

    @jebarry

    Sam 

    I will send you  a pm  on my flat 4  banjo with pics on my install: the pro  and ??
    are you  on facebook? ..its  a hellevalot easier than this site ..
    I looked for it too and could not find that thread … …
    cheers
    #268040
    Paul Mossberg
    Keymaster

    @pmossberg

    Sam, I think this is the steering wheel thread you are looking for:

    Paul Mossberg
    Former Owner of a 1981 Classic Roadsters Ltd. Duchess (VW)
    2005 Intermeccanica Roadster

    If you own a TDr and are not in the Registry, please go to https://tdreplica.com/forums/topic/mg-td-replica-registry/ and register (you need to copy and paste the link)

    #268041
    Paul Mossberg
    Keymaster

    @pmossberg

    John, not sure if you read just the most recent posts, or scrolled through a bit of the earlier stuff..

    Somewhere up above I asked:
    John… 

    re: “check  & make sure you  cursor is active in your comment box before you click ok “…

    Do you mean the comment area in the Image Properties box? I just tried again. Opened the Image Properties, navigated to a picture, and uploaded it without ever navigating to or clicking in the comment area.

    Do you have to do that to get a picture to load?

    Paul Mossberg
    Former Owner of a 1981 Classic Roadsters Ltd. Duchess (VW)
    2005 Intermeccanica Roadster

    If you own a TDr and are not in the Registry, please go to https://tdreplica.com/forums/topic/mg-td-replica-registry/ and register (you need to copy and paste the link)

    #268042
    Steve Struchen
    Participant

    @mustang_evets


    Test

    #268043
    Steve Struchen
    Participant

    @mustang_evets

    Works OK for me.

    #268044
    newkitman
    Participant

    @newkitman

    Works on my end.

    Allen Caron
    VW based 53MGTD - "MoneyPenny"
    "If one thing matters, everything matters" - from the book The Shack

    #268045
    sreynolds
    Participant

    @sreynolds

    Paul, yes that is the thread. The cursor is in the comment box before I try to post the pic. When I get the pic uploaded, I pulled the window aside to see if the cursor was still in the comment box…it wasn’t so I clicked on the box and went back to the upload window and the cursor is gone from the comment window. I hit ok and still get an error.

    Sam

    #268046
    sreynolds
    Participant

    @sreynolds

    PS…jebarry, no I’m not on facebook and I did not recv. a PM from you.

    Sam

Viewing 25 posts - 1 through 25 (of 32 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.